Thursday, March 21, 2013

VALLU


10. sünnipäeva tähistab särtsakas ja alati positiivne Valve
22. märtsil 2013 tähistab Jack Russell Terjer Valve (Vallu) oma 10. sünnipäeva. Palju õnne, tervist ja sportlikku visadust Vallule veel mitmeteks aastateks!
Karanest First Try Valve on koeratüdruk, kelle elus positsioon „nr 1“ mängib suurt rolli. Tegemist on ühe Eesti esimese Jack Russelli terjerite pesakonna liikmega ning suure spordisõbraga. Lisaks on Vallu üks esimesi agility koeri Eestis ja Koerteklubi Säde kauaaegne liige. Tänaseks jätkab agilitymaailmas lugematuid kordi tunnustust saanud koer väärika seeniorvõistlejana.
Valve sportlik visadus ilmnes juba tema esimestel elukuudel, mil ta vaevu käppadel püsides Tartus Kassitoome orus endast suuremaid varesteid taga ajas. Juba toona andis võimalikust spordikarjäärist märku tema innukus ja laitmatu lihaseline kehastruktuur.
Paraku vajas Valve kannatlikkus aastatega lihvimist.  Agilitys on ta küll professionaal, kuid kärsitust iseloomust annab tänaseni märku nn. „start-kaenlas“  ehk võistluse algmoment, mil Valve oma partneri käevangust maapinnale prantsatab.  



Pea tindipotis, hingelt hundikoer!
Valve on saanud 10 eluaasta jooksul mitmeid komplimente ning naerutanud möödakäijaid lastest kuni pensionärideni oma huvitava välimusega, milles pea on must ning keha valge. Valve kõrvad on tema tõule mitteomaselt kikkis, kuid tänu sellele on ta ainulaadne oma välimuse poolest, kiirem ja teravam nii pilgus kui kuulmises. 
Kõrvad on ka üks puutepunkt, mis muudab Valve saksa lambakoertele lähedasemaks. Valve ise armastab neid meeletult ning usub võimalikku lähisugulusse, millele andis tõuke varases nooruses läbitud ühine kuuletuskoolitus. Kuuletuses olid Vallu tulemused tagasihoidlikud, kuid õnneks avati tol ajal esimesed aglitykoolid, kus ta loomupärased anded paremat väljendust leidsid.
Elavaloomulist ja uudishimulikku Vallut peavad möödujad ka täna veel kutsikaks. Loodetavasti on Valve sama rõõmus ja sportlik veel mitmete lähiaastate jooksul!
Käesoleva juubeli raames soovib Valve tänada kõiki oma sõpru ja toetajaid, iseäranis suured tänuavaldused saadab ta kauaaegsele võistluspartnerile Stefile, kellega koostöös on koju toodud arvukaid võidukarikaid ning medaleid. Samuti soovib Valve tänada koostööpartner Küllit ning oma perenaist Maretit. Valve saadab kirglikud õnnesoovid ka õele Veldale ning vennale Vollile ja loomulikult on ta tänulik oma armsale emale Evile.  


KAS TEADSID?
  • Vallu oli esimese Eesti täismeeskonna liige agility maailmameistrivõistlustel 2007.a. Norras.
  • 2006-2010 valis Jack Russelli Terjerite Tõuühing Vallu Aasta Agilityrusselliks. (2006 III,2007 I,2008 II,2009 II, 2010 II)
  •  2007 ja 2009 aastal saavutas Vallu  Eesti Meistrivõistlustel  II koha.
  • Vallu lemmikkoht suvel on Põlvamaal asuv maakodu, kus ta tegeleb peamiselt putukate ja linnukeste tagaajamise, roosipeenras päevitamise, sääskede söömise ning vanaema voodis pikutamisega.
  •  Vallu hävitab mänguasja keskmiselt 1 minutiga, iseäranis lemmikud on pehmed karukesed.
  • Vallu on poeg Joosep. Kahjuks ei ela Joosep Valvega ning nad ei ole aastaid kohtunud.
  • Vallu on kirglik toidugurmaan! Kui te ei soovi oma toitu temaga jagada, siis tasub enne Vallu küllakutsumist maiustused ja muud ripakil toidud talle kättesaamatusse kohta asetada.
  • Vallule ei meeldi näitustel osaleda. Ta ei ole seni mõistnud, miks ta peab teatud viisil ringe tegema ning võõrale oma hambaid ja naeratust demonstreerima.  Hoolimata sellest on Valve pälvinud näituselt parima tõu esindaja tiitli.



1 comment:

  1. Väärikat ja tegusat keskiga Vallule! Vanaduspõlve on veel vara toimekale terjerile soovida :D

    ReplyDelete